over Gonneke

verbinding, (com)passie en inspiratie

mijn trefwoorden

Ik ben Gonneke Verschoor en ik begeleid mensen in mijn praktijk  ‘Frappant coachen’.

Van beeldend kunstenaar ben ik opgeleid tot psychosociaal beeldend coach en therapeut.

Zo kan ik me effectief en betrokken inzetten voor mensen die worstelen met levensvragen en dat willen en durven te onderzoeken op een creatieve manier. 

Als kunstenaar, docent en privé heb ik ervaren hoe betekenisvol het kan zijn om je creatief te uiten als je vastloopt in je persoonlijke leven, werk of studie. En dan bedoel ik niet zozeer door kunst te maken. Maar het gaat erom echt stil te staan bij jezelf: Wat is er? Of: Wat zou je willen doen?

Door te tekenen, schilderen, schrijven of boetseren kun je eens op een andere manier kijken naar hoe je omgaat met jezelf, anderen en het leven van alledag.

In mijn vrije tijd wandel, lees en tuinier ik. Ik luister elke dag naar klassieke muziek en wanneer het weer het toelaat ga ik varen met mijn man in Friesland in onze antieke sloep. Ik heb twee zoons, schoondochters en drie kleinkinderen.

‘Art washes from the soul the dust of everyday life’

– Pablo Picasso –

over de praktijk ‘Frappant’

vergeetwoord

Toen ik zocht naar een naam voor mijn praktijk wist ik al gauw wat het moest worden.

Het is treffend en waardevol wat er gebeurt met mensen zodra ze creatief bezig zijn, wat ze ineens zien en beleven. Het opent hun blik en geeft ze een ander perspectief. En daarmee verandert alles.

In het woordenboek staat het volgende over ‘frappant’:

opvallend, treffend, snedig, raak, juist, geprononceerd

En dat is precies wat er gebeurt als mensen aan de slag gaan met potlood, verf of klei. Ze ontdekken iets meer over zichzelf en worden verrast door wat ze zien en ervaren.

Bovendien adopteerde ik het woord ‘frappant’ bij het Gezelschap voor Geadopteerde Vergeetwoorden van het radioprogramma De Taalstaat. Allereerst omdat ik het zelf een bijzonder Nederlands woord vind, maar ook omdat het jammer zou zijn als het verloren gaat. Want het drukt uit wat voor mij belangrijk is: Verrassing en ontdekking in het leven.