werkwijze

coaching & therapie

Beeldend werken helpt om je zelfinzicht te verbeteren en flexibeler met de uitdagingen in het leven om te gaan. Tijdens een gesprek en voor de opdrachten gebruik ik ACT als leidraad.

De zogenaamde ‘Acceptance and Commitment Therapy’ is een wetenschappelijk bewezen en moderne gedragsmethode. Steek je handen uit je mouwen, dan zie je het als het ware voor je!

Beginnen bij het begin

kennismakingsgesprek

Denk je dat beeldend werken iets voor je is dan beginnen we met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Bereidheid en vertrouwen zijn een voorwaarde.

In 2 tot 10 sessies is het vaak al voldoende om inzichten en handvatten te krijgen, die jou de regie teruggeven in je leven. Elke sessie stemmen we met elkaar af of er een vervolg gewenst is.

Tijdens een gesprek laat ik je met een of meer beeldende oefeningen en mindfulness ontdekken wat je beweegt en tegenhoudt.

Je bent niet wat je denkt
Je bent niet wat je voelt
Je bent niet wat je doet

‘Kunst maakt het onzichtbare zichtbaar’

– Paul Klee –

Wat doe je tijdens een sessie?

ontdekken en ervaren

Er zijn allerlei creatieve technieken die je kunnen helpen aan meer zelfinzicht. Ik laat je bijvoorbeeld tekenen, schilderen, boetseren, schrijven, dichten en gebruik ook oefeningen van mindfulness. 
Elke techniek heeft een andere uitwerking op de beleving, het inzicht en het gevoel. Het helpt je om bepaalde onbewuste patronen te ontdekken en op een andere manier naar de wereld te kijken.

Ik ga daarbij in gesprek met jou zodat jij kunt ontdekken en gaan ervaren wat voor jou natuurlijk en belangrijk is.

Een wijdverbreid misverstand over beeldend coachen en creatieve therapie is dat je moet kunnen tekenen, schilderen of schrijven. Maar dat is niet zo. Het gaat er niet om of je mooie dingen of kunst maakt. Dat mag. Maar het werken met klei, potlood of verf kan helpen om op een andere manier naar dingen te gaan kijken, ze beter te kunnen voelen en te accepteren wie je bent.

Het doel van de coaching of therapie is niet om te veranderen, maar het gaat erom dat je de dingen die je meemaakt of hebt ervaren in een ander licht kunt gaan zien.
Het gaat om het vergroten van je flexibiliteit om met het leven om te gaan, hoe dat zich ook aandient. Er is altijd een stuk verleden en er is van alles in het leven waarop je geen invloed hebt. Het gaat erom dat je inziet, accepteert en kiest hoe jij ermee omgaat.

Een sessie bij Gonneke was altijd heel fijn. Ze is rustig en heeft alles goed voorbereid. Er is veel variatie in het aanbod van materialen. Ze vult niks in en liet alles uit mijzelf komen. Dit zorgt ervoor dat je heel goed na gaat denken over waar je mee bezig bent en over de resultaten.

Larissa

leerkracht/wandelcoach